Nieuws

Dk -15

17 maart 2019
www.sportschoolgeelhoed.nl

3x goud, 1 zilver en 2 maal brons tijdens de district kampioenschappen -15.

We zijn superblij dat alle 6 de meiden zich geplaatst hebben voor de nationale eindstrijd in Leek (Groningen) De drie mannen kwamen vandaag helaas tekort.

 
Kampioen werden Quinty -32, Marinke -48 en Eva -63.
Zilver was er heel knap voor Amy -57
Brons was voor de meiden Chee -44 en Shainy -57.

 
Zonder af te willen doen aan de prestaties van de judoka’s die zich wel hebben ingeschreven, die hebben echt erg hun best gedaan. Maar wat is er aan de hand in wedstrijdjudoland?!?
2 wedstrijdmatten? Op een dk -15??? Dameendegenie!!

Bedroevende opkomst. Minder kinderen? Waarde van judo minder belangrijk? Judoregels niet “leuk” “goed” of “veilig” genoeg? Geen ruimte meer in de huidige maatschappij om tijd te steken in de jeugd en hun vorming?  Resultaat van centralisatie? Clubs en clubtrainers die vertrekkende judoka’s ervaren door de door de bond ingezet beleid en die het daarom voor gezien houden? Wie zal t zeggen.
 
Maar als dan ook nog judobroeken die een centimeter boven de enkel hangen gewisseld moeten worden omdat ze de enkel niet raken zoals de reglementen voorschrijven, bij deze kinderen in de groei ?!? op een dk als dit???? Dan denk ik in ieder geval dat we de plank misslaan. Dat we zo voor volgend jaar met 1 matje afkunnen in eender welke aula of andere kleine ruimte dan ook.
 
Wees blij met de gasten die komen judoën, knijp hier en daar n oogje toe, kijk naar het groter plaatje. Maar zorg er hoe dan ook voor dat er überhaupt nog judoka’s komen om te strijden. Anders is er geen regel meer die nog over welke wedstrijd ook gelegd kan worden, simpel weg omdat er geen wedstrijden meer zijn.
 
Ik zie een zo wel nieuw soort evenement ontstaan: “het huiskamer toernooi”.

 
Tonny Mulder

www.sportschoolgeelhoed.nl
www.sportschoolgeelhoed.nl
www.sportschoolgeelhoed.nl
www.sportschoolgeelhoed.nl
www.sportschoolgeelhoed.nl

 
www.sportschoolgeelhoed.nl

Geen lessen op:

18 mei 2020
Geen les tijdens de volgende bijzondere dagen: Donderdag 21 mei, vrijdag 22 mei en zaterdag 23 mei is er geen les ivm… Meer >
 
Leslocatie vrijdaglessen Middelburg Griffioen aangepast naar rugbyveld Oemoemenoe! In onderstaand overzicht de alternatieve… Meer >
 
 
 
 
30-03-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
02-03-2020 Meer >
 
02-03-2020 Meer >
 
 
02-03-2020 Meer >
 
Secretariaat:
Klompenpad 1
4339 PR Nieuw en Sint Joosland

 
Hoofd locatie Dojo:
Koopmansvoetpad 81
4388 AS Oost Souburg
Terug naar boven