Nieuws

NK -18 Den Haag

10 maart 2019
www.sportschoolgeelhoed.nl
Roxanne van Ruiten -18/-57

 
Ze starte netjes met een winstpartij in de eerste ronde tegen Quinty Quartz. Met een inrol techniek scoorde ze eerst een waza ari. Dit vervolgde ze niet veel later met een voetstut voor Ippon.

De volgende winstpartij tegen Laura Daniels met 2 waza ari’s en dus ippon voor twee x een achterwaartse tilworp bracht haar in de kwart finale.

Deze partij tegen Maartje Daamen verliep eigenlijk wel in het voordeel van Rox, vele kinza’s (bijna scores) gescoord en al straffen op het bord voor Daamen.  Toch trapte  Rox een beetje in het “uit de mat werk” spelletje van haar opponent die uiteindelijk 2e van Nederland werd. Ook shido dus voor buiten de mat stappen. Nog steeds met een “a girl On a mission” attitude stormde ze actief en dominant de golden score (verlenging) in. Hier toonde ze zichzelf de meest fitte van de twee. In een momentje van een paar kansloze aanvallen van Daamen bleek dit kansloze offensief niet zo zinloos. Een shido voor passiviteit aan het adres van rox, whaaaaaat!???? Dit bracht de stand op 3 shido’s en een in mijn ogen onterecht verlies voor Rox. Meerdere coaches waren dit met me eens, maar daar hebben we natuurlijk niets aan. Laten we maar gaan dammen ofzo, dat is altijd duidelijk en eerlijk. Dit voelde en voelt zo bestolen.
 
Nog vol van de uitslag van deze wedstrijd ving ze aan in de herkansing. Dit was tegen Esmee Kroon. Hier had ze in Antwerpen weinig tegen in te brengen gehad, maar vandaag kwam ze al vroeg in de wedstrijd netjes op voorsprong met waza ari (had ippon kunnen zijn). De wedstrijd verliep verder netjes. Het is ‘n NK dus dan ga je geen gekke dingen meer doen en geen risico’s meer lopen.  Helaas was ze ff niet scherp op de grond en liet Kroon te lang haar ding doen. Resultaat: op de zelfde manier aftikken als in Antwerpen. Jammer, podium was vandaag echt goed mogelijk geweest. Was ook terecht geweest want ze doet en laat er veel voor!! Nu moet ze tevreden zijn met een 9e plaats. Zuur.

 
Neomi Poppe, -18/-52

Neomi was er op gebrand om vandaag te shinen. Haar laatste NK was er 1 die beloond werd met brons. Vandaag verliep niet zoals gehoopt. Eigenlijk te enthousiast van start gegaan in beide partijen, min of meer zichzelf in de problemen gebracht en 2x een verwurging moeten incasseren. Helaas met lege handen gebleven vandaag.
Voor vanmorgen dus helaas pindakaas..
 
Tonny Mulder

 
www.sportschoolgeelhoed.nl

Try out toernooi 169!

13 januari 2020
Bijna 240 kids kwamen afgelopen zaterdag   Meer >
 
www.sportschoolgeelhoed.nl

Nieuwjaarstraining

09 januari 2020
Ben je 16 jaar of ouder en heb je zin in leuke en vooral gezellige training?   Meer >
 
www.sportschoolgeelhoed.nl
Inmiddels legendarisch in onze regio. Oud leden komen hier zelfs vanuit bijvoorbeeld Delft speciaal voor naar Zeeland. Ons apenkooi… Meer >
 
 
Secretariaat:
Klompenpad 1
4339 PR Nieuw en Sint Joosland

 
Hoofd locatie Dojo:
Koopmansvoetpad 81
4388 AS Oost Souburg
Terug naar boven