Nieuws

Top judo toernooi Almere

10 december 2017
Met weercode oranje vanwege de sneeuw had ik het te doen met de organisatie van het altijd strak georganiseerde judotoernooi in de topsporthal van Almere. Ook vanuit ons kamp maar liefs 11 afmeldingen van de 19. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt voor zover ik me kan herinneren.

Kylian was er al vroeg. Hij is ook niet voor niets gekomen. Met gevarieerd judo heeft hij zijn tegenstanders tegen de mat weten te werken. Beetje zenuwen..mwah, zegt moeders, dat is een goed ding, want alle keren dat je zenuwachtig was stond je op het podium. Omdenken heet dat geloof ik. Door onze afmeldingen had ik per saldo meer tijd voor hen die er wel waren. Mooi om te zien hoe Kylian als een pro de aanwijzingen in zich opneemt en dit gelijk probeert te verwerken in de pot erna. Klasse.

Dylan heeft super hard gewerkt (zoals altijd eigenlijk) en verschillende dingen geprobeerd. Hij werd keurig derde. Belangrijk natuurlijk om verrassend uit de hoek te komen qua tempowisseling en richting. Hier gaat hij mee aan de slag.

Pepijn trof gelijk een taaie tegenstander. Armen op slot en fysiek net iets sterker en zwaarder maar niet per definitie beter. Pepijn liep tegen een straf voor buiten de mat stappen op, de tegenstander kreeg een shido voor het met rechte armen judoën. Na de wedstrijdtijd kreeg zijn tegenstandeer op last van de hoofdscheidsrechter weer een shido vanwege nogmaals judoën met rechte armen. Winst voor Pepijn. Met deze kop eraf, groeide Pepijn in het toernooi en stond stukken losser te judoën. Hij liet mooie scores zien. kampioen.

Niel liet echt een paar goede acties zijn, wist er 1 te winnen en in een aantal wedstrijden op voorsprong te komen. In deze partijen kon hij de voorsprong helaas niet omzetten naar winst. Een vierde plek was vandaag voor hem het hoogste haalbare. Zo'n bescheiden jongen met skills wil je natuurlijk niet omvormen naar etterbakje ofzo, maar iets meer met het mes tussen de tanden de mat op stappen kan geen kwaad Niel.

Luna en Ruby hadden een luxery arrangement judo dit weekeinde. Hotel met zwembad, lekker eten en maar een kort tripje naar de sporthal. Ze zaten samen in de poule, en helaas vanwege afmeldingen met slechts 1 ander meisje. Twee keer tegen elkaar dus. Prachtig om de beide vriendinnen op de mat zo tegen elkaar te zien gaan. Je zou bijna denken dat ze een hekel hebben aan elkaar. Niets is minder waar, als je het beste uit je vriendin wil halen, moet jezelf de moeilijkste tegenstander voor haar proberen te zijn!! Love it!!
Ondanks dat Luna op voorsprong kwam in de eerste pot tegen Ruby, was het Ruby die deze partij naar zich toetrok. Waar Ruby juist een beetje op gang moet komen en dan niet meer te stoppen is, lijkt het bij Luna juist wel eens andersom. Dat is jammer, want ook Luna kan briljante dingen laten zien. Nu nog ff de hele partij volhouden en alles komt goed. Beide meiden wisten nummer drie ook op de rug te werken. 1-2 tje dus voor deze meiden.

Marinke was iets te zwaar voor haar normale klasse en werd overgeschreven naar de -44. De poule was met 5 meiden dan wellicht niet groot, de meiden zelf wel. Wat is die paar kilo nou zou je denken, maar als je gewend bent dat je met een "simpele" armsturing de ander op de rug gaat, is diezelfde simpele armsturing nu net niet voldoende. Ff resetten dus voor Marinke. Ze kwam nu helaas te kort voor het podium. 

Voor Thomas was het vandaag gauw klaar. Hij moest helaas vroegtijdig stoppen omdat zijn bloedneus dat niet deed.

Blij verrast was ik met het bezoekje van Tom Molenaar en familie! Ze wonen daar op een steenworp afstand en kwamen speciaal even langs. GAAF!! Heb begrepen dat ze nog steeds in Geelhoed shirts slapen.

 

 
www.sportschoolgeelhoed.nl
Bij het laatste toernooi van het judo seizoen hebben onze judoka's nog aardig wat prijzen gewonnen.  1e plaatsen zijn er… Meer >
 
Daar zijn we natuurlijk super blij mee!   Meer >
 
www.sportschoolgeelhoed.nl

Glijfeesten 2019

21 juni 2019
Dit is zooooooo gaaf!!!  INFORMATIE GLIJFEEST 2019 Meer >
 
www.sportschoolgeelhoed.nl
Niet knokken maar wokken!! Ben jij 15 jaar of ouder, kom jij dan ook gezellig wokken als afsluiting van dit leuke en sportieve… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
17-03-2019 Meer >
 
11-03-2019 Meer >
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
03-03-2019 Meer >
 
03-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-01-2019 Meer >
 
14-01-2019 Meer >
 
14-01-2019 Meer >
 
 
 
04-01-2019 Meer >
 
Secretariaat:
Klompenpad 1
4339 PR Nieuw en Sint Joosland

 
Hoofd locatie Dojo:
Koopmansvoetpad 81
4388 AS Oost Souburg
Terug naar boven