Judo

Judo is een veelzijdige verdedigingssport voor jong en oud, jongens en meisjes, dames en heren. In het judo worden de ongevaarlijke handelingen uit het jiu jitsu beoefend. Denk hierbij aan het elkaar verantwoord op de grond werpen om vervolgens op de grond een controletechniek uit te voeren.
 

Verschillende motieven zijn denkbaar om aan judo te doen. Zo kan beoefening een recreatieve of juist competitieve grondslag hebben. Voor ouders is vaak de uitgebreide motorische vorming, de sociaal emotionele ontwikkeling, het vergroten van het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van belang om hun kind aan judo te laten doen. Bovenal is judo bij Sportschool Geelhoed gewoon leuk om te doen en straalt het enthousiasme van de instructeurs en instructrices door naar de deelnemer(tje)s.


Jeugdjudo

Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers (al vanaf 4 jaar) worden er technieken gekozen die op een speelse manier worden aangeleerd. Veel aandacht wordt besteed aan het valbreken. Valbreken is de basis voor veilig en verantwoord stoeien. In een ideale mix van techniek op begrijpelijk niveau, stoei en spelvormen, vrijheid en structuur, ziet u de motorische en sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind groeien.
Niet voor niets wijzen kinderartsen, therapeuten en psychologen vaak op het opvoedkundig karakter van het judospel.

Laat uw kind ook eens kennismaken met judo.


Wedstrijdjudo

Competitie is in onze beleving geen verkeerde zaak. Sterker nog, wij achten het van groot opvoedkundig belang dat kinderen leren omgaan met competitie en de bijbehorende spanningen. Je mag natuurlijk willen winnen. Verliezen is niet erg, als je voor jezelf hebt bepaald dat je je er helemaal voor hebt ingezet en gegeven. Als de ander gewoon beter was, mag je er wel van balen maar zal je daar ook respect voor moeten hebben. Heb je verloren omdat je er maar half voor bent gegaan dan mag je alleen jezelf daarmee confronteren.
Niet iedereen is in de wieg gelegd om te gaan judoën als Anton Geesink, Mark Huizinga, Jessica van der Spil of Elisabeth Willeboordse.
 

Voor de judoka’s die tot deze categorie behoren organiseren wij wedstrijden die door alle leden bezocht kunnen worden. Zo streven wij er naar 1 x per jaar het clubkampioenschap te organiseren. Deze worden bezocht door zo'n 500 enthousiaste leden.

Daarnaast zijn we in januari 2002 gestart met kennismakingswedstrijden (try out toernooien) in competitievorm die we 9 tot 10x per jaar organiseren in onze eigen zaal te Oost Souburg. Door de manier van indelen, kijgen ook de minder getalenteerde deelnemertjes ’n kans. Daarnaast dient het try out toernooi om judoka’s, die in de toekomst meer aan wedstrijden willen gaan doen, beter voor te bereiden op wat ze te wachten staat tijdens grotere toernooien.

Iedereen die interesse heeft voor wedstrijdjudo kan dit melden bij de docent. Hij of zij kan dan bepalen of er meegedaan kan worden met de speciale wedstrijdtrainingen.

Secretariaat:
Klompenpad 1
4339 PR Nieuw en Sint Joosland

 
Hoofd locatie Dojo:
Koopmansvoetpad 81
4388 AS Oost Souburg
Terug naar boven