Jiu Jitsu

Jiu jitsu, de universele, gemeenste en doeltreffendste manier van het jezelf verdedigen tegen 1 of meerdere aanvallers die eventueel gewapend kunnen zijn met stok, mes, pistool of iets dergelijks.
Veel andere vecht of verdedigingssporten vinden hun oorsprong in het Jiu Jitsu.

Jeugd

De jeugd vanaf 12 jaar kan bij Sportschool Geelhoed gaan meedoen aan de wekelijkse lessen jeugd jiu jitsu Kinderen jonger dan 12 jaar raden wij eerst aan te gaan judoën. De basis die daar gelegd wordt in met name het valbreken, werpen en stoeien is in onze ogen van groot belang voordat men wordt onderricht in het maken van gemene klemmen en trap en stoot technieken en ga zo maar door.
 

De inhoud is afgestemd op voor deze leeftijdsgroep mogelijk voorkomende situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het het duwen en trekken of het elkaar om het hoofd pakken op een schoolplein.

Recreatief

Het overgrote deel van de leden beoefend jiu-jitsu, de kunst van het jezelf verdedigen, puur voor de ontspanning. Het denken over , en uitvoeren van verschillende mogelijkheden van verdedigen vereist concentratie en is een pure kunst. Deze verdedigingstechnieken kunnen variëren van zeer eenvoudig tot uiterst complex. Men komt er al doende achter dat men tot meer in staat is dan dat men voor mogelijk had gehouden en leert het eigen lichaam als het ware opnieuw ontdekken.
 

Voeg daar het intensieve spel en spannings element van het stoeien aan toe, het lesonderdeel waarbij het hele lichaam in actie moet komen, en we hebben een totale work out. Ontspanning door inspanning moet u aanspreken, anders kunt u beter naar iets anders op zoek gaan.
 

De beslommeringen van alle dag kunnen dan even vergeten worden, en zo hoort het ook te zijn.

Secretariaat:
Klompenpad 1
4339 PR Nieuw en Sint Joosland

 
Hoofd locatie Dojo:
Koopmansvoetpad 81
4388 AS Oost Souburg
Terug naar boven