Zelfverdediging

Inleiding

Wij vinden dat ieder mens het heeft recht om zich vrij van angst en veilig over straat te begeven. Helaas is de werkelijkheid zo, dat dit recht niet altijd zo vanzelfsprekend is. We lezen in de kranten en zien op de televisie helaas vele en verschillende soorten van geweld en intimidatie. Dit is ook niet altijd alleen maar gericht op meisjes en dames, hoewel we daar wel het meeste over horen. Ook steeds meer ouderen, minder validen, jongens, mensen met een bepaalde afkomst, mensen met een bepaalde geaardheid enzovoort worden met de dag minder respectvol of zelfs ronduit gewelddadig behandeld.

Logisch dus dat u zich opgewassen wilt voelen tegen de verschillende vormen van geweld en intimidatie in onze samenleving. Dat is uw goed recht!!!
 

Sportschool Geelhoed wil u hier graag bij van dienst zijn.

Wanneer mensen ervaren niet weerloos te zijn, zullen ze dat ook uitstralen. Dit signaal houdt al een groot aantal mogelijk kwaadwillenden op afstand.

Hoe

Al hetgeen Sportschool Geelhoed aanbiedt op het gebied van zelfverdediging en weerbaarheid, vindt zijn oorsprong in het jiu jitsu (spreek uit als Jiew jietsoe). Jiu jitsu is de meest universele vecht- en verdedigingskunst en is de moeder van veel verschillende vecht- en verdedigingssporten. Veel van deze andere vecht- en verdedigingssporten zoals bijvoorbeeld judo en karate zijn onderdelen uit het oorspronkelijke jiu jitsu.


Door u in te schrijven voor Jiu jitsu krijgt u in prettige, gemengde groepen een verscheidenheid aan situaties en technieken aangeboden. Deze technieken zijn breed inzetbaar daar waar het gaat om zelfverdediging.
 

Ook worden er in onze eigen zaal specifieke cursussen gegeven voor verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan weerbaarheid trainingen voor meisjes, (allochtone)vrouwen, 55+ ers, minder validen en verschillende bedrijfstakken en instellingen. In deze cursussen wordt naast de fysieke weerbaarheid desgewenst ook wat meer ingegaan op de mentale en verbale weerbaarheid.

Deze cursussen worden meerdere malen per jaar gegeven door ervaren instructeurs en instructrices. Heeft u speciale wensen, of denkt u aan een speciale doelgroep, neem dan contact met ons op. Maatwerk is ons kenmerk.
 

Kinderen jonger dan 12 jaar raden we eerst judo aan. Hier worden de ongevaarlijke handelingen uit het jiu jitsu geoefend. De ervaring leert dat kinderen door judo komen tot meer zelfvertrouwen en zich weerbaarder opstellen in het dagelijks leven.
 

Daarnaast kunt u, wanneer u denkt aan een eigen of speciale doelgroep, contact met ons opnemen. Wij bespreken dan uw wensen en stellen daar vervolgens een programma voor samen.

Secretariaat:
Klompenpad 1
4339 PR Nieuw en Sint Joosland

 
Hoofd locatie Dojo:
Koopmansvoetpad 81
4388 AS Oost Souburg
Terug naar boven